2. 10. 13

Andrej Kirilenko ne bo več branil ruskih barv

Ruski krilni center in igralec Brooklyn Netsov Andrej Kirilenko se je dokončno odločil, da bo končal svojo reprezentančno kariero. Po njegovih besedah naj bi bil glavni razlog družina, ki naj ji ne bi posvetil dovolj časa, dejal pa je še, da je za rusko košarko nastopil čas sprememb.
Predsednik ruske zveze je Kirilenku sicer svetoval naj odločitev dobro premisli, a je košarkaš odločen, da je prišel čas njegovega odhoda. V ruski reprezentanci je preživel 14 let in ji pomagal do mnogih uspehov. Sam je dejal tudi, da bi mu zdravje dopuščalo le še nekaj let igranja na najvišjem nivoju. Kot profesionalec se je zatorej odločil, da bo reprezentančo pot zaključil na vrhuncu svojih moči.
Omenil je tudi slab nastop ruske izbrane vrste na Evropskem prvenstvu v Sloveniji. Dejal je, da je bil kakor vsak navijač razočaran nad nastopom, a je to za reprezentnco vseeno dobro, saj so jih "dobili po nosu" in se bodo sedaj lahko spet dvignili. Seveda jim bo to uspelo le s trdim delom, pravi. Kirilenko je na koncu povedal tudi, da bo pomagal bivšim soigralcem pri novih uspehih, le da tega ne bo počel kot igralec. Tudi o trenerskem poklicu zaenkrat še ne razmišlja.



Vir: http://www.mk.ru/sport/basqetbal/article/2013/09/25/920920-andrey-kirilenko-bolshe-ne-syigraet-za-sbornuyu-rossii.html

Ni komentarjev:

Objavite komentar